Vražja kandža

19,95 KM

Za reumatske upalne procese u vratnoj, torakalnoj, lumbalnoj kičmi i artritisa rješenje se nalazi u vražjoj kandži koja se stoljećima upotrebljava za ublažavanje reumatskih upala. Ima protuupalno i analgetsko djelovanje, smanjuje otečenost zglobova te poboljšava pokretljivost.

Kategorija:

Vražja kandža je naziv dobila po korijenu egipatske ruže koji svojim izgledom podsjeća na vražju kandžu. Korijen sadrži jednostavne šećere, fitosterole, triterpene, flavonoide, fenolne kiseline, iridoide (harpagozid i prokumbid).

Kako je za njeno širenje u Europu zaslužan je njemački liječnik Otto Heinrich Volk, koji se uvjerio u iznimnu ljekovitost vražje kandže dok je živio u Namibiji tokom Drugog svjetskog rata, najviše se i koristi u Njemačkoj koja ju je službeno odobrila za liječenje artritisa, bolova u krstima, koljenu, te kao sastojak brojnih antireumatskih pripravaka.

Istraživanjem njezinih aktivnih sastojaka, utvrđeno je da smanjuje upalne procese u zglobovima na način da potiče:

  • uklanjanje toksina nakupljenih oko zglobova
  • štiti hrskavicu
  • podmazuje zglobove te također smanjuje bolove
  • povećava pokretljivost zglobova

Istraživanja su pokazala kako vražja kandža u roku od 4 sedmice ublažava bolove u leđima, vratu, ramenima i mišićima.

Osobe koje su sudjelovale u istraživanju napominju kako su veće olakšanje od bolova osjetili tokom primjene vražje kandže nego nekih medicinskih lijekova.

Količina

250ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Vražja kandža”