Akcija!

MAST OD SVISCA 100 ml

25,00 KM

  • Svisčeva mast potiče tkivnu regeneraciju.
  • Smanjuje spazme, olakšava mišićne grčeve.
  • Koristi se za osteoporozu, reumu, giht.
  • Efikasna kod diskus hernije, otekline zglobova.
  • Mast od svisca pomaže kod artritisa.

Opis

Mast od svisca (mrmota) je dokazano prirodni preparat koji pruža olakšanje zglobovima i mišićima. Ova mast je posebno korisna za umor u zglobovima i napete mišiće u ramenima kao i za slučajeve gihta, artritisa, išijasa, fibromijalgije (umor i bol u mišićima), reumatizma, bolesti kralježnice i upalnih procesa.

Ljekovite osobine svisčeve masti su odavno poznate i široko se koriste u tradicionalnoj medicini. Od svih poznatih masti, mast od svisca ima najveću biološku aktivnost. Pored same koristi za koštano zglobni sistem, mast od svisca reguliše aktivnost cirkulacionog sistema, dok eterično ulje planinskog bora odlično tonizira, poboljšava elastičnost kože i ima aromaterapijsko dejstvo.

Mast od svisca (mrmota) se u potpunosti apsorbuje u kožu, te za razliku od ostalih preparata dolazi do samih mišića i kostiju.

Kao glavni terapijski efekat masti smatra se ubrzanje procesa regeneracije u koštano-zglobnom tkivu sa opštim anti-inflamatornim efektom.

Namjena

  • Mast od svisca se koristi za jačanje regenerativnih procesa mekih tkiva i zglobova
  • Pomaže kod spazma i grčeva u mišićima
  • Koristi se za oštećenu hrskavicu, osteoporozu, artritis, reumu, diskus-herniju, otekline oko zglobova i giht

Mast je specifična po svom sastavu i kao takva ne djeluje samo trenutno, već ima sposobnost regeneracije i spriječavanja širenja oboljenja. Zbog toga je našla primjenu kod svih vrsta mišićnih i zglobnih oboljenja:

U čemu je tajna?

Tajna je u tome što mast od svisca sadrži nekoliko vrsta prirodnog kortizona koji se lako apsorbira u kožu. Struktura masti ima prirodnu sposobnost da prodire duboko kroz slojeve kože pa sve do pogođenih zglobova. Opet to nudi prirodno anti-upalno i analgetsko rješenje za bol.

Mast dobivena od svisca stoljećima ima iznimno važnu ulogu za ljudska bića. Sa svojim fizičkim i prirodnim svojstvima, mast je potpuno bijela i ima mnoge koristi za širok raspon bolesti. Mast ima vrlo mali sadržaj vode 10-12%, bez konzervansa, bez parfema ali pojačana je sa planinskim borom koji dodatno umiruje i odmara kožu. Biljke koje svisac jede bogate su vitaminima D i E što ga dodatno oplemenjuje.

Svisac se isključivo hrani ekološki čistim biljkama i zrnevljem. Prerađenu hranu deponuje u potkožnom salu odakle je koristi tokom zimskog sna.

Način upotrebe masti od svisca:

Masirajući određeno područje 2x dnevno dolazi do opuštanja jer se cirkulacija aktivira čime se potiče prirodna regeneracija. Blagi učinak se osjeti nakon samo nekoliko dana. Nakon 21. dana obavezno treba napraviti pauzu.

Ne smije se nanositi na otvorene rane niti umotavati folijom.

Dodatne informacije

Količina

100ml

Shopping Basket