Masažne papuče

149,95 KM

Ukoliko nemate vremena da odete na masažu stopala, ne brinite, njemački inžinjeri su kreirali proizvod na principima refleksologije koji je vrlo efikasan i jednostavan za korištenje! U pitanju su akupunkturne masažne papuče, s 82 akupunkturne tačke (41 na svakoj papuči) pomažu u ublažavanju bolova i postizanju ravnoteže duha i tijela. Idealne su za smanjenje stresa i nervoze, pročišćavanje i izbacivanje toksina te aktiviranje krvotoka, imunološkog i endokrinog sistema.

 

Očisti
SKU: N/A Kategorija:

Masažne papuče su dizajnirane slijedeći načela refleksologije stopala, akupresure i shiatsu masaže. Pritiskom na određene dijelove stopala poboljšava se stanje drugih dijelova tijela i organa. Masažne papuče na površini imaju ugrađene elemente žada i turmalina koji dodatno poboljšavaju zdravstveno stanje osobe koja ih nosi.

Refleksologija

Refleksologija je drevna vještina koja se temelji na masaži refleksnih tačaka na stopalima, koje su povezane s određenim organima, a sve u cilju poboljšanja njihovih funkcija.

Kineski ljekari su napravili precizne mape refleksnih zona na stopalima još prije 5.000 godina, od kada se ova vještina primjenjuje. Refleksologija je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, popularna je u Evropi i Americi, a od 2007. kod nas je priznata kao tradicionalna metoda liječenja.

U Japanu postoji pauza za ručak i pauza za refleksologiju jer Japanci smatraju da masažom stopala obezbjeđuju tijelu dodatnu snagu za naporan radni dan, dok se u Holandiji refleksologijom liječe ozbiljne bolesti poput multiple skleroze. Za to je potrebno mnogo upornosti, strpljenja i istrajnosti jer do prvih rezultata nekad treba čekati i godinu dana.

Na stopalima detaljno je predstavljena mapa cijelog našeg organizma, s tim da lijevo stopalo korespondira s lijevom stranom, a desno s desnom stranom tijela.

Shiatsu masaža

Iako se često naziva masažom, shiatsu je specifičan oblik rada na tijelu utemeljen na tradicionalnoj dalekoistočnoj medicini i filozofiji. Unaprijeđen je zapadnim saznanjima moderne anatomije, fiziologije i psihologije. Zbog svoje efikasnosti postaje cijenjena alternativna metoda. Primarni cilj shiatsu tretmana jeste poboljšanje zdravlja i prevencija bolesti.

Pored činjenice da odmara i relaksira umorno tijelo, ova metoda harmonizira nervni sistem, stimulira krvotok, dišne organe i blagotvorno djeluje na cjelokupni mišićno – koštani sistem.

Utjecajem na proizvodnju hormona pozitivno djeluje i na probavni i reproduktivni sistem, otklanja posljedice stresa, smanjuje bolove, pospješuje mentalne, fizičke i spolne funkcije, te stabilizira opće zdravstveno stanje.

Žad

Žad je dragi kamen često korišten u nakitu, raznim figurama ili skulpturama te se preporučuje prema feng shui načelima. Žad kamen ipak je mnogo više od toga. Veoma je cijenjen u drevnim azijskim kulturama, ali i danas. Smatra se da vibrira na dubokoj spiritualnoj razini i najpopularniji je mineral prema feng shui-u. Koristi se u alternativnoj medicini upravo zbog svoje ljekovite energije i pozitivnog djelovanja na organizam.

Žad je zapravo naziv za dva minerala, jadeit i nefrit. Može biti zelene (najčešće), zeleno-sive, žute, narandžasto-smeđe ili čisto bijele boje. Krasi ga nježnost, pročišćavajuća energija i osjećaj “uzvišenosti” kada smo u njegovoj prisutnosti. Žad štiti od negativne energije, pomaže u procesu detoksikacije organizma, izbacivanja negativne energije iz tijela, kod visokog tlaka i koristi se kod problema prouzrokovanih lošom cirkulacijom.

Turmalin

Turmalin je najbogatiji mineral na planeti po hemijskim elementima. Riječ turamali ili toramolli potiče iz sinhalskog jezika (Sri Lanka) gdje znači kamen koji privlači pepeo. Turmalin ublažava nervozu, napetost, stres, strah, opsesiju, pojačava obranu od virusa koji štete nervima te pojačava nervni centar, isto tako pospješuje rad limfnog sistema, reguliše krvotok, razvija mišiće, ublažava grčeve i liječi reumu.

Karakteristike:

  • Poboljšavaju cirkulaciju i uklanjaju umor
  • Uklanjaju toksine
  • Poboljšavaju ravnotežu endokrinog sistema
  • Jačaju metabolizam i pomažu vam da ostanete mladi
  • Poboljšavaju san i olakšavaju napetost u živcima

Ujedno podstiču opuštanje mišića i poboljšavaju kvalitet sna. Izrađene su od PVC-a i tkanine, a prilagođavaju se stopalu pomoću zatvarača na čičak. Jedan par papuča (za lijevo i desno stopalo).

Način upotrebe:

Nosite masažne papuče ujutro dok se pripremate za rad i druge aktivnosti. Tako ćete stimulisati nervne završetke i povećati protok krvi u oragnizmu. Pomažu u otklanjanju toksina i zadržavanju vode u organizmu. Ako osjećate jak pritisak pri prvom korištenju masažnih papuča, obucite čarape, dok se vaša stopala ne naviknu na stimulaciju.

Nosite masažne papuče nakon kupanja ili tuširanja da povećaju efekat uklanjanja toksina.

Jednostavno ih nosite 10 do 15 minuta nekoliko puta dnevno i popijte čašu vode nakon svakog korištenja kako biste ubrzali cirkulaciju i ukloniti toksine iz vašeg tijela. Rezultate upotrebe masažnih papuča možete osjetiti već nakon prvog nošenja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Masažne papuče”